Canon EOS 1D X komt eind juni

Julian 2690 4
Canon Japan laat weten dat de EOS 1D X vanaf 20 juni verkrijgbaar zal zijn. Canon kondigde het topmodel in oktober 2011 aan en mikte op een lancering in maart 2012. Dat streven werd niet gehaald, maar de camera lijkt er nu dan toch echt aan te komen.

Canon introduceerde de EOS 1D X ruim voordat de camera op de markt zou komen. In oktober 2011 bracht de fabrikant het nieuws over het nieuwste topmodel naar buiten. In maart 2012 zou de 1D X in de winkels moeten liggen.

Door de camera vroeg aan te kondigen zouden persbureaus de aanschaf alvast op kunnen nemen in hun begroting voor dit jaar en de lancering zou voor de start van de grote sportevenementen zoals het EK voetbal en de Olympische Spelen moeten plaatsvinden.

De komst van de EOS 1D X liep echter vertraging op. Waarom de fullframe-camera zo lang op zich laat wachten is niet bekend. Canon Japan laat nu weten dat het toestel vanaf 20 juni verkrijgbaar is. Of het toestel dan ook direct wereldwijd in de schappen ligt is niet bekend.

Het EK is inmiddels in volle hevigheid losgebarsten, daarvoor is de 1D X dus te laat. De Olympische zomerspelen gaan op 27 juli 2012 van start in Londen. Mogelijk hebben de persbureaus hun camera's dus op tijd om daar de spierballen van de EOS 1D X te laten zien.

Canon EOS 1D X in Nederland

In Nederland heeft de Canon EOS 1D X een prijskaartje van 6499 euro. In april wist Canon nog te melden dat de 1D X vanaf half juni verkrijgbaar zou zijn. Telefonische navraag bij Canon levert geen nieuwe informatie op, Canon Nederland zegt de 1D X snel te verwachten maar kan geen exacte datum geven.

Canon EOS 1D X

afbeelding van Nel Ikon

Eindelijk!!!

afbeelding van Albert

Slim van Canon om vroeg deze Canon aan te kondigen, maar helaas pech gehad dat niet heeft geholpen mbt ANP
Want die hebben de D4 allang in huis ;) Ik denk dat de D4 flink veel terrein heeft genomen door de afwezigheid van deze Canon.

afbeelding van Dave d

Begin juli worden de eerste exemplaren in Nederland geleverd:).

afbeelding van Anonymous

Foka:)!