Canon EOS 1D X komt eind april (update)

Julian 3487 7
Vanaf eind april is de Canon EOS 1D X verkrijgbaar. De professionele spiegelreflex krijgt een prijskaartje van 6499 euro. De Canon EF 500mm en 600mm f/4L IS USM II zijn vanaf mei beschikbaar en worden iets duurder dan eerder werd vermeld.

In oktober 2011 kondigde Canon de EOS 1D X aan. Aanvankelijk werd gemeld dat de high-end dslr vanaf maart 2012 beschikbaar zou zijn, dat is nu uitgesteld naar eind april. Ook is de euroadviesprijs bekendgemaakt, de 1D X krijgt een prijskaartje van 6499 euro.

Na diverse malen te zijn uitgesteld is er ook nieuwe informatie over de EF 500mm en 600mm f/4L IS USM II. De objectieven komen in mei op de markt en kosten respectievelijk 10.799 en 13.549 euro. Het prijskaartje is iets hoger dan de bedragen die eerder werden genoemd

De adviesprijzen zijn niet te vinden op de Nederlandse Canon-website, Canon UK meldt echter zowel prijzen in pond als in euro voor de EOS 1D X en de teleobjectieven.

Update: Canon Nederland laat ons in een telefonische reactie weten dat de adviesprijs van de EOS 1D X in Nederland 6499 euro bedraagt. De genoemde prijs van 6299 euro is de Duitse adviesprijs. Of de teleobjectieven in Nederland ook duurder zijn dan de genoemde prijzen is nog niet bekend.

Canon EOS 1D X

afbeelding van wim wilmers

Ik vraag dus werkelijk af waarom deze lenzen per stuk 4 a 5000,- euro duurder zijn dan de vorige versie. Dit geldt evenzo voor de nieuwe 24-70 2.8 die zelfs in prijs is verdubbeld.

afbeelding van ArFaFotografie

Hoezo het gaat slecht met Nederland, hoe duurder hoe meer ze ervan verkopen.

afbeelding van Anonymous

Hoe kom je daar bij???

afbeelding van ArFafotografie

Ze houden gewoon de prijs kunstmatig hoog want ze weten gewoon er gewoon weg een markt voor en ze verkopen ze toch wel.

afbeelding van Anonymous

wat een hoogintelligente opmerking - ieder bedrijf wat winstoogmerk heeft, houdt de prijs kunstmatig hoog. Het is geen staatbedrijf onder communistisch bewind ofzo ;)

afbeelding van ArFafotografie

Ik vind dat dit soort camera's voor de gewone man ook bereikbaar moeten zijn.
En niet een soort van utopie hoeven worden of zo.
Dit is het laatste wat ik er over zeg.

afbeelding van Anonymous

ja, en ik vind dat Audi A6's voor iedereen bereikbaar moeten zijn, net als een 2e huis in Frankrijk, en 4x per jaar op vakantie, en...