Canon EOS-1D C krijgt 25p-filmfunctie

Julian 1337 0
Canon kondigt aan dat de EOS-1D C een 'feature upgrade' krijgt. In april verschijnt er een firmware-update voor de hdslr met 4K-filmfunctie waardoor je ook met 25 beelden per seconde kunt filmen. Momenteel wordt in de 4K-resolutie alleen 24 bps ondersteund.

Canon weet het mooi te brengen in een persbericht: voor de EOS 1D-C wordt een nieuwe 'feature upgrade' ontwikkeld. Bij de lancering van de hdslr met 4K-filmfunctie kon alleen met 24 bps gefilmd worden. Dat is een doorn in het oog voor Europese filmmakers, want het lichtnet werkt hier en in andere delen van de wereld op 50 Hz. Film je in ruimtes met kunstlicht op 24 bps, dan levert dat flikkeringen in beeld op. In de VS werkt het lichtnet op 60 Hz, daar is 24 bps de standaard.

Het ontbreken van 25 bps op de Canon EOS 1D-C was dan ook vooral een opvallende misser. Dat Canon nu met een 'upgrade' komt om dit alsnog te verhelpen is wat ons betreft dan eigenlijk ook een 'verplicht nummertje'.

Vanaf  april is de 'feature upgrade' gratis verkrijgbaar. We vermoeden dat het gaat om een firmware-update die je zelf uit kunt voeren.

EOS 1D-C