'Canon EF 35mm f/1.4 L II USM wordt momenteel getest'

jesse kraal 2758 0
Canon-gebruikers lijken al enige jaren met smart te wachten op de tweede generatie van de 35mm f/1.4. Het objectief laat echter lang op zich wachten, lang hoorden we niks over de beoogde opvolger van de huidige lichtsterke prime. Eindelijk krijgen we weer een teken van leven.

Al enige tijd hebben we niks meer voorbij zien komen over de Canon EF 35mm f/1.4 L II USM. Deze beoogde opvolger van de huidige 35mm f/1.4 laat al een behoorlijke tijd op zich wachten. Het huidige objectief stamt uit eind 1998, toen we nog massaal op rolletjes aan het fotograferen waren en de Vengaboys op 1 stonden in de Top 40.

Sinds de introductie van de EF 24mm f/1.4 II USM eind 2008 gaan er al geruchten over een opvolger van de 35mm. De eerste generatie van de 24mm f/1.4 stamt overigens uit eind 1997, dus in dat opzicht laat een nieuwe 35mm f/1.4 al te lang op zich wachten.

Patent

Halverwege 2012 schreven we over een patent voor een nieuwe 35mm f/1.4 dat online verscheen, maar sindsdien hebben we weinig teken van leven gekregen van de lichtsterke groothoek. Tot nu, want canonrumors.com meldt dat erĀ  getest wordt met het nieuwe objectief. Naar de winkel rennen heeft geen zin, het zou gerust wel eens 2014 kunnen worden voordat we de 35mm officieel te zien krijgen, wat naar het schijnt houdt Canon het objectief achter voor de lancering van een nieuwe fullframe-camera.

Concurrentie

Enige haast is wel geboden, want de concurrentie heeft niet stilgezeten. Het begon wellicht nog onschuldig met twee 35mm f/1.4's met handmatige scherpstelling van Carl Zeiss en Samyang, sinds Sigma een dergelijk objectief in het assortiment heeft moet Canon zich zorgen gaan maken. De beeldkwaliteit van dit objectief is uitstekend (lees onze review) terwijl de prijs beduidend lager ligt dan die van de Canon.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse