'Canon doet historische aankondiging op 3 november'

Julian 4880 4
Canon plant een - naar eigen zeggen - historische aankondiging op 3 november, blijkt uit een uitnodiging die op internet te zien is. Dat het evenement in Hollywood plaatsvindt geeft veel ruimte voor speculaties.

Engadget publiceerde de uitnodiging, waarop Canon stelt een historische aankondiging te zullen doen op 3 november. Met Hollywood als locatie denken we al snel aan iets dat met video te maken heeft.

De titel 'The Story Begins' op de uitnodiging lijkt te duiden op iets nieuws. Opvolgers van huidige camera's, bijvoorbeeld de 5D Mark III of 1Ds Mark IV, lijken daardoor minder waarschijnlijk.

Mogelijk komt Canon met een compacte systeemcamera. De geruchten dat Nikon binnenkort zo'n systeem introduceert nemen hardnekkige vormen aan. Ook zou het kunnen gaan om nieuws op videogebied.

Canon-uitnodiging

afbeelding van gzig

reken op een EF mount videocamera zou ik zeggen. en later de PL versie zoals al elders eens genoemd. Dat het in Hollywood wordt gegeven zegt genoeg.

afbeelding van Renes

Ze nemen RED over.

afbeelding van scarluuk

Het is onwaarschijnlijk dat er iets op fotogebied word aan gekondigd, de geruchten gaan (zoals de reactie hier boven ook al aan geeft) dat het om een EF mount video camera met grote sensor zal gaan in een prijscategorie waarin RED zich ook bevind.
Hoewel ik het niet erg zou vinden als ze met een 5DmkIII komen :p

afbeelding van Panzer

Geruchten over een 7D mk II zijn wel sterk.