Canon breidt lijn Cine-objectieven uit met 14mm en 135mm

jesse kraal 1549 0
Behalve de nieuwe EOS C100, heeft Canon ook twee nieuwe Cinema EF-objectieven gepresenteerd. Het optische ontwerp komt waarschijnlijk overeen met de normale EF-varianten van deze objectieven, de behuizing is toegespitst op professioneel filmwerk.

Naast de EOS C100 die Canon aankondigde, maakt het merk ook bekend te werken aan twee nieuwe Cinema EF-objectieven. Het gaat om de 14mm T3.1 en de 135mm T2.2. Het gaat vrijwel zeker om aangepaste versies van de EF 14mm f/2.8L II USM en de 135mm f/2L USM.

Canon Cinema-EF 14mm
Canon Cinema-EF 14mm T3.1

Die aanpassingen houden onder meer in dat de objectieven geen autofocus meer hebben, maar juist een zeer soepele focusring voor handmatige scherpstelling. Ook de lensopening is met een ring traploos aan te passen. Beide instelringen zijn voorzien van tandjes voor een followfocus-systeem. Ook is er een ander diafragma, met elf lamellen voor een extra zachte bokeh. De behuizing van de objectieven is een stuk groter en zwaarder uitgevoerd dan die van zijn foto-tegenhangers

Prijsstelling

De beeldcirkel is zowel geschikt voor Super35-sensoren (Canon C100, C300, C500) als ook fullframe-sensor (Canon 1D C). Wat de objectieven gaan kosten is niet bekend, maar gezien de prijzen van andere Cinema EF-objectieven zullen de prijzen richting 5000 euro gaan. Beide objectieven hebben een EF-vatting, net als van de andere Cinema-EF Prime's komen er waarschijnlijk geen uitvoerigen met PL-vatting.

Canon Cinema EF 135mm
Canon Cinema-EF 135mm T2.2

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse