Canon-beelden in Nikon D800 promotiefilm

Julian 3074 3
Nikon heeft in Bangkok een promotiefilm voor de D800 laten zien waarin gebruik wordt gemaakt van beelden uit de Canon 5D Mark II. Terje Sorgjerd, bekend van zijn time-lapse-video's, zegt dat zijn beelden zonder toestemming zijn gebruikt.

Het filmpje dat Nikon in Bangkok toonde bij de presentatie van de Nikon D800 is op youtube te zien. De kwaliteit is matig, gezien de video van het scherm is opgenomen met een andere camera.

Hoewel de Nikon D800 over veelbelovende filmkwaliteiten beschikt, zit de promotiefilm vol met beelden die met andere camera's zijn gemaakt.

Zo zegt Terje Sorgjerd op Facebook verrast te zijn beelden uit zijn producties terug te zien in de promotiefilm. Terje filmt met een Canon 5D Mark II en wordt gesponsord door Canon. De beelden zouden bovendien zonder toestemming van de fotograaf zijn gebruikt.

TSO facebook

Phantom-camera

De slowmotion snowboard-clips in de video blijken bovendien afkomstig te zijn uit de film The Art of Flight en zijn met een Phantom slowmotion-camera gemaakt. In de trailer van die film zie je overigens ook een Canon-camera voorbij komen.

De promotiefilm is niet te vinden via de officiƫle kanalen van Nikon. Het lijkt er dan ook op dat het om een 'plaatselijke' misser gaat. Mogelijk is een marketingbureau verantwoordelijk voor de video.

afbeelding van Henri

De beelden, getoond in Bankok, moeten in de Ban?
Was het niet in Bangkok????

afbeelding van Henri

Aha, inmiddels is de typo verbeterd.....

afbeelding van Anco

Werkelijk onbegrijpelijk! Als zelfs Nikon het copyright zo schendt, waar moet het dan heen met de wereld :-)