Canon 7D kan meer na firmware-update

jesse kraal 4403 2
Bijna wekelijks komt er wel een fabrikant met een nieuwe firmware-versie voor een van haar camera’s. Meestal gaat het om kleine aanpassingen, zelden om een reeks nieuwe features. Canon komt binnenkort met versie twee van de 7D-firmware.

Gaat het bij nieuwe firmware-versies meestal om twee en soms drie getallen achter de komma (bijvoorbeeld van 1.02.1 naar 1.02.2), in het geval van de 7D komt waarschijnlijk zeer binnenkort firmware-versie 2.0 uit. Zo'n verandering in de cijferreeks duidt meestal op een zeer grondig herziene software. Dankzij een uitgelekt bericht van Canon weten we dat dat in dit geval ook klopt.

Langere bursts

Zo kunnen er voortaan 26 raw-bestanden op de buffer worden opgeslagen, dat waren er vijftien. Je kunt dus in lagere bursts fotograferen, vooral voor sportfotografie een welkome toevoeging. De raw-bestanden zelf kunnen in de opgefriste 7D bewerkt worden, je krijgt onder meer controle over de witbalans en lenscorrecties.

Canon 7D

Sterren

Net als de andere huidige topmodellen van Canon, kun je met de geüpdate 7D voortaan ook je foto's al in de camera voorzien van een waardering in de vorm van maximaal vijf sterren. Deze worden door bepaalde software, zoals Adobe Lightroom, ook gebruikt om foto's te sorteren.

Verder zien we onder andere handmatige aanpassing van de audiolevels tijdens opnames, een automatische iso-stand met een in te stellen hoogste gevoeligheid, sneller scrollen tussen foto's wanneer er is ingezoomd en ondersteuning voor de nieuwe GP-E2-gpsunit.

Langer wachten op 7D Mark II

Wanneer Canon precies met de nieuwe firmware gaat komen is niet bekend. Omdat van alle nieuwe functies al melding werd gemaakt in een bericht op een Canon CPN-website, vermoedt Canonrumors dat de update niet lang meer op zich gaat laten wachten. Met de update lijkt Canon de 7D klaar te maken voor een 'tweede leven', wat er op kan duiden dat we nog wel even moeten wachten op een 7D Mark II.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Metin fotografie

Omdat de 5D mk3 zo duur is, dacht ik even aan de 7D mk2, dat kan dus ook nog lang duren...
Even verder kijken naar de overige opties. Dan toch maar de 5D mk2? Hmm.... :)

afbeelding van Anonymous

De geruchten zijn dat Canon dit jaar nog eens 4 DSLR camera's op de markt brengt. Één camera zou een instap Fullframe camera zijn die de huidige 5D MKII als instapmodel moet vervangen. Iets betere spec's dan de 5D MKII maar minder dan de 5DMK III. Mogelijke typering kan 6D zijn.
Het is maar een gerucht.. hoewel....Canon moet concurreren met de modellen van Nikon. En Canon zal zeker met een antwoord komen op de D600 van Nikon