Canon 650D krijgt wellicht 24MP, 5D Mark III 30+MP.

jesse kraal 6786 1
De Canon EOS 550D en 600D werden in februari van respectievelijk 2010 en 2011 geïntroduceerd. Een opvolger zou dus rond die periode het licht moeten zien. Er gaan geruchten over een 24-megapixelsensor. Ook zijn er nieuwe geruchten over de Canon 5D Mark III.

Voor het eerst in de lijn instap-dslr's had de 600D geen nieuwe sensor met meer pixels dan zijn voorganger, maar moest de camera het doen met de 'oude' 18-megapixel sensor uit voorganger 550D. Omdat de concurentie de laatste twee jaar niet stilgezeten heeft, wordt het nu wel tijd voor een nieuwe beeldchip.

Volgens Canon Rumors maakt een 24-megapixel aps-c-sensor de meeste kans. De rekenkracht zou moeten komen van een Digic 5-processor, zoals we die ook in de Powershot S100 zien. De nog snellere Digic 5+-processor blijft vooralsnog voorbehouden aan topmodellen als de Canon 1D X en wellicht de Canon 5D Mark III.

Canon 5D Mark III

Canon 5D Mark III

Die laatste camera weet de gemoederen al een tijdje bezig te houden. We schreven er al eerder over en ook in DIGIFOTO Pro 4.2011 besteden we aandacht aan de 5D Mark II-opvolger. Canon Rumors heeft een tweetal bronnen die beide reppen over een sensor met tenminste 30-megapixels en een goede mix tussen resolutie en iso-prestaties.

Minder goed nieuws is er over de autofocus. Op dit vlak loopt de huidige instap-fullframe al behoorlijk achter op rivaal Nikon, maar ook het nieuwe model krijgt wellicht geen geavanceerde autofocus mee. Het zou volgens één van de bronnen zelfs een uitgeklede versie van het systeem in de Canon 7D kunnen worden. We hopen eigenlijk dat Canon kiest voor tenminste het systeem uit de 7D en wellicht zelfs het 45-punts systeem uit de Canon 1D Mark IV.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Joep Janssen

hoop dat ze die 30MB inwisselen voor het 45punts systeem uit de 1Dmark4. Die 21mb van nu is ruim voldoende. Juist die scherpstelling is voor mij het zwakke punt van de 5D mark2