Canon 5D Mark III vs 5D Mark II: Filmen op hoge iso-waarden

Julian 12013 1
De Canon 5D Mark II zette een nieuwe standaard voor filmen op hoge iso-waarden. De Japanse website mono-logue maakte een testvideo waarin de prestaties van de twee camera's bij het filmen op hoge iso-waarden vergeleken worden.

Eerder lieten we je al foto's zien waarin de ruisprestaties van de 5D Mark III met de 5D Mark II vergeleken worden. Hieruit bleek dat de verschillen op gebied van fotokwaliteit niet wereldschokkend zijn.

Het Japanse mono-logue maakte een vergelijkingsvideo op diverse hoge iso-waarden met zowel de 5D Mark III als de 5D Mark II. De nieuwe sensor lijkt op videogebied zeker winst te bieden, de filmbeelden van de 5D Mark III zien er op iso-waarden van 6400 en hoger aanzienlijk beter uit.

De Canon 5D Mark II blijft steken op een maximale iso-waarden van 12.800 in de filmfunctie. De nieuwe 5D Mark III kan ook video's schieten op iso 16.000, 20.000 en 25.600. De resultaten zien er op deze extreme waarden ook nog verrassend goed uit.

Net als de eerder getoonde foto's is de video gemaakt met een pre-productiemodel van de 5D Mark III. De camera is inmiddels mondjesmaat beschikbaar, binnenkort verwachten we dan ook meer uitgebreide vergelijkingen. Ook verwachten we binnenkort  een testexemplaar van de camera, zodat we onze eigen bevindingen met jullie kunnen delen.

afbeelding van Michiel R

Groot verschil!