Canon 5D Mark III testfoto's (iso-test)

Canon 5D Mark III testfoto's (iso-test)

Julian 4765 1
Canon heeft ons vandaag op de perspresentatie voorzien van een usb-stick met negentig 22,3-megapixelfoto's, gemaakt met de Canon EOS 5D Mark III. Tussen de jpg's zit ook een complete 'ruistest' in een praktijksituatie.

We hebben de camera even vast kunnen houden, maar zelfgemaakte foto's mochten we nog niet meenemen. Gelukkig heeft Canon ons voorzien van een usb-stick met heel wat beeldmateriaal in volledige resolutie.

75 foto's in volledige resolutie

In het mapje 'Oyster Farm Test Shots' vonden we 75 foto's in volledige resolutie, gemaakt door Brent Stirton, in opdracht van Canon Europa. Uiteraard hebben we de foto's hieronder voor je klaargezet. De foto's hebben de volledige 22,3-megapixelresolutie, maar 'wegen' slechts zo'n 2MB per stuk. Vermoedelijk zijn de foto's dus verkleind met jpg-compressie.

Je kunt de foto's downloaden via de menu-optie of op groot scherm bekijken. De volledige exif-informatie is aanwezig in de foto's.


Foto's: Brent Stirton

Ruistest

Ook bevat de stick een mapje genaamd 'ISO', met een setje foto's gemaakt op alle iso-waarden van 100 tot 25600. Daar hebben we onderstaande 'ruistest' uit gedestilleerd. De foto's vind je daaronder in volledige resolutie.

Canon 5D Mark III iso test (jpg, 100% crops)

Canon 5D Mark III iso

De jpg-bestanden van de iso-foto's zijn zo'n 10 MB per stuk en lijken dus in hoge kwaliteit uit de camera te komen. Wel is het duidelijk dat ruisreductie is ingeschakeld in de camera. Of de foto's met een preproductiemodel gemaakt zijn is niet duidelijk, maar lijkt waarschijnlijk.

Iso-testfoto's in volledige resolutie

afbeelding van DBM

Niet te best als je de ruisprestaties bekijkt. En dit al bij ISO800. Als daar al in camera ruisreductie is toegepast!?