Captain America: 5D Mark II

Canon 5D Mark II ingezet voor bioscoopfilm Captain America

Julian 2685 1
Canon maakt bekend dat in de superheldenfilm 'Captain America: The First Avenger' voor veel actieshots gebruik is gemaakt van een 5D Mark II. De dslr is met name ingezet voor 'point-of-view'-shots, waarbij het relatief compacte formaat goed van pas komt.

Volgens Jonathan Tylor, director of photography bij de productie van Captain America, was de Canon 5D Mark II een uitstekende keuze voor de point-of-view-shots. Deze worden gefilmd vanuit het perspectief van de filmpersonages.

'Ik zoek altijd naar onmogelijk te bereiken plekken voor de camera. Dit soort shots maken actiescènes veel spannender. De meeste professionele 35mm-filmcamera's en zelfs de digitale varianten daarvan zijn gewoonweg te groot om op interessante plekken te plaatsen', aldus Taylor.

Benieuwd welke stukken met de dslr zijn geschoten? Volgens het persbericht van Canon gaat het om een autoachtervolging met een crash en een achtervolgingsscene op de motor met hoge snelheid. De actiescènes werden met de 5D Mark II opgenomen in 24p, in combinatie met diverse Canon EF-objectieven. De rest van de film is analoog geschoten op 35mm-film.

De Canon 5D Mark II is in trek bij superhelden. Eerder werden al actiescènes van de film Iron Man 2 opgenomen met een 5D Mark II. Captain America: The First Avenger is nu te zien in de bioscoop.

afbeelding van Dennis K.

nuja ik weet het niet zejker maar een 5D mark2 filmt tocjh maximaal 1080p en ik denk dat een bioscoopfilm toch grotere resolutie heeft , neen?