Canon 5D Mark II ingezet bij Iron Man 2

Julian 881 0
Hoewel Iron Man 2 al een tijdje de bioscoopzalen heeft verlaten, wordt nu bekendgemaakt dat scènes uit de actiefilm zijn gefilmd met de Canon 5D Mark II. Volgens cinematograaf Matthew Libatique was de dslr ‘onmisbaar’.

 Canon laat in een persbericht weten dat de 5D Mark II is ingezet voor de Monaco F1-racescène in de superheldenfilm. Cinematograaf Matthew Libatique doet zijn verhaal. Hij stelt dat sommige beelden uit de scene niet mogelijk waren geweest zonder de spiegelreflex.


Crash Cam

In de scène wordt hoofdrolspeler Tony Stark tijdens een Formule 1-race in Monaco aangevallen door zijn tegenstander Ivan Vanko. Voor de spectaculaire actiescènes werden meerdere 5D Mark II’s op de racewagen gemonteerd en langs het circuit  opgesteld als ‘crash cam’. Volgens Libatique is de 5D Mark II tien keer sneller op te zetten dan een traditionele crash camera. De dslr’s werden in een Pelicase met de nodige padding ingepakt.

In het shot waarin de racewagen van Tony Stark door de lucht vliegt is een 5D Mark II aan de voorkant gemonteerd, volgens de cinematograaf een van de meest indrukwekkende shots uit de scène. Zowel de Canon 14mm, 24mm en 16-35mm zijn ingezet voor Iron Man 2.