Canon 24-70mm met IS op komst?

jesse kraal 26275 0
Ja, wij fronsten ook even de wenkbrauwen toen we geruchten over de komst van een nieuwe 24-70mm met optische stabilisatie tegenkwamen. Er is toch net een nieuwe 24-70mm f/2.8 zonder IS? De oplossing zit in de maximale lensopening, het nieuwe objectief gaat tot f/4 in plaats van f/2.8.

Het uitbrengen van vergelijkbare objectieven maar met een andere maximale lensopening is iets wat Canon al langer doet. Denk maar aan de verschillende varianten die er zijn van de 70-200mm. Om met een 24-70mm f/4 te komen is dan helemaal niet zo gek, zeker niet als je de kleinere lensopening compenseert door stabilisatie toe te voegen.

Positionering

Wel is de vraag hoe Canon dit objectief zal positioneren. Er is immers al een EF 24-105mm f/4 L IS USM. Kijk je puur naar de droge cijfers, dan heeft het bestaande objectief de betere cijfers met een ruimer bereik aan de tele-kant. Of Canon dit objectief gaat vervangen met de 24-70 f/4, of dat het juist een toevoeging aan het gamma wordt is dan ook niet duidelijk. In dat laatste geval lijkt een adviesprijs die lager ligt dan die van de 24-105mm, momenteel 1439 euro, logisch. Toch hebben we het vermoeden dat de EF 24-70mm f/4 L IS USM een stukje duurder zal uitvallen.

Zeker

Volgens Canonrumors.com is de komst van het nieuwe objectief redelijk zeker, de termijn waarop is nog even afwachten. 

Canon 24-70mm f/4 L IS USM

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse