Canon 24-70mm f/2.8L II loopt flinke vertraging op

Julian 3082 3
In februari introduceerde Canon de 24-70mm f/2.8L II. Bij de aankondiging werd gemeld dat de verkoop in april zou starten. Dat is niet gehaald en nu blijkt dat we nog tot september moeten wachten. Ook de 1D X had te kampen met flinke vertragingen.

De nieuwe Canon EF 24-70mm f/2.8L II is iets lichter dan zijn voorganger en heeft een compleet nieuw ontwerp. Wat dat in de praktijk oplevert weten we nog niet en we zullen nog even geduld moeten hebben, Canon bevestigt ons desgevraagd dat het nieuwe high-end-objectief pas vanaf september in de winkels ligt.

Vertragingen

Canon heeft de laatste tijd regelmatig te kampen met vertraagde producten. De EOS 1D X is bijvoorbeeld net beschikbaar gekomen, terwijl de verkoop eigenlijk in maart dit jaar al had moeten beginnen. De oorzaak van de vertragingen is niet bekend.

We hebben bij Canon de vraag nog openstaan wanneer de 24mm en 28mm f/2.8 IS USM op de markt komen. Bij de aankondiging sprak Canon Nederland over een lancering in juni, maar ook dit tweetal is nog niet verkrijgbaar. Canon belooft hier op terug te komen.

Canon vertraging

afbeelding van GerardHenninger

Leukste afbeelding bij een artikel dat ik dit jaar heb gezien! Creatief mannen!

afbeelding van Gideon Buurma

Zo kan ik ook producten aankondigen.

Leica Noctilux f/0.2 objectief..

Ow nee, deze is wat vertraagd, komt pas over 20 jaar

afbeelding van Anoniem

Ben inmiddels overgestapt naar Nikon D3s, ben het wachten en de toezeggingen meer dan zat van Canon Nederland.