Canon 1D Mark V op 18 oktober?

jesse kraal 3600 2
Er staat wat te gebeuren op dinsdag 18 oktober, als we de diverse geruchten op het internet mogen geloven. Het lijkt ondertussen vrij duidelijk dat we waarschijnlijk de Canon 1D Mark V te zien krijgen. Deze camera zal vermoedelijk een fullframe-sensor hebben.

Update 18 oktober: Canon heeft de EOS 1D X aangekondigd. Klik hier voor onze uitgebreide preview.

Dat we een camera uit de 1D-serie gaan zien lijkt vrij zeker te zijn. In de krant 'Today' uit Singapore stond op de voorpagina een grote advertentie van Canon. Duidelijk is de vorm van de Canon 1D-serie te herkennen, maar het is niet te zien om welk model het gaat. De foto heeft het meeste weg van de 1Ds Mark III door de iets afwijkende flitsschoen. Het lijkt echter zeer onwaarschijnlijk om voor een dergelijke camera nog reclame te maken.

Canon Rumors geeft aan dat de laatste zes maanden alles wijst in de richting van een 1D-camera. Volgens hun bronnen zijn dit de meest logische specificaties:

  • 16/18-megapixelsensor
  • Fullframe
  • iso-waarden tot 51.200
  • Dual Digic V-processor
  • Opnamesnelheid tot 12 of 14 fps
  • 61 autofocus-punten.

Canon lijkt hiermee de aanval op de Nikon D3s te openen, door ook met een fullframe camera met een bescheiden aantal megapixels te komen. Hopelijk zijn ook de iso-prestaties gelijk of beter dan die van de Nikon. Overigens zal ook de opvolger van de Nikon D3s waarschijnlijk niet heel lang meer op zich laten wachten.

Op diverse websites wordt de datum 18 oktober genoemd. In verschillende landen zouden evenementen van Canon zijn en volgens Photo Rumors vind ook in Nederland een vip-evenement plaats van Canon Professional Services. Overigens valt deze dag bijna exact twee jaar na de introductie van de Canon 1D Mark IV, deze vond plaats op 20 oktober 2009. Houd 18 oktober zeker ons Twitter-account in de gaten...

Canon 1D mark V
Zo'n reclame maak je niet voor een twee of vier jaar oude camera...

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Peter Lammers

Oh ja verhip. Ik heb inderdaad een uitnodiging gehad voor een VIP event van Canon op 18 oktober.

afbeelding van Anonymous

http://www.canonrumors.com/

Het is de Canon 1D X geworden ;)

mvg,

Jean-Maurice