Cameraverkoop Leica blijft stijgen

jesse kraal 2222 0
Na het fiscale topjaar 2010/2011 blijven de resultaten van Leica dit jaar stijgen. Weliswaar niet zo sterk als vorig jaar, maar ze lopen vooruit op de prognose die ze vorig jaar deden. Vooral de nieuwe V-lux 30 slaat goed aan.

In het vorige fiscale jaar maakte Leica een omzetstijging van liefst 57,3 procent mee ten opzichte van het jaar ervoor. De prognose was dat dit jaar de groei drie tot vijf procent zou bedragen. De cijfers (pdf) over het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2011/2012 zien er vooralsnog rooskleuriger uit. Het bedrijf verkocht 36 procent meer camera's en de algehele verkopen namen met ruim 27 procent toe.

De nieuwe Leica V-lux 30 lijkt aan te slaan, er werden er in de eerste acht weken ruim 10.000 van verkocht. Saillant detail is dat Leica al haar camera's noemt in het stuk over de stijgende verkopen, op één model na: de Leica X1. De camera heeft het waarschijnlijk moeilijk in het segment met goedkopere camera's zoals de Fujifilm X100 en diverse compacte systeemcamera's.

Niet alleen camera's verkopen goed, ook de andere optische producten zoals verrekijkers en telescopen van Leica zitten in de lift. In het volgens Leica zwaar bevochten segment wisten ze 20 procent meer te verkopen. 

grafiek

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse