Camera´s verborgen in robot-dieren

Camera's verborgen in robot-dieren

Nadja Geskus 1630 0
Een nieuwe serie van de BBC, genaamd Spy in the Wild, toont een aantal robot-dieren die in het wild worden gezet. In de robot-dieren zitten verborgen camera’s, wat voor een aantal bijzondere en nooit eerder vertoonde beelden zorgt.

Robot-dieren

Om echte close-ups van dieren te krijgen, met echte emotie, bedachten de makers van Spy in the Wild een aantal levensechte robot-dieren. In die robot-dieren zitten camera’s verborgen, waardoor ze bijzondere beelden kunnen schieten. En één van de previews toont dan ook echt een bijzondere reactie van een groep Langur apen.

Camera´s verborgen in robot-dieren

Overleden

Hoewel je soms bepaalde resultaten verwacht, lopen dingen soms niet altijd zoals je zou denken. Dat overkwam ook de makers van Spy in the Wild. Bij de preview is te zien hoe een robot baby Langur aap op een tak is gepositioneerd. Een Langur aap wil met de baby spelen, maar laat deze per ongeluk vallen. Wat er daarna gebeurd is werkelijk bijzonder. De groep Langurs lijkt namelijk te denken dat de robot Langur is overleden. De groep reageert zoals ze ook zouden reageren als één van hun eigen baby’s zou overlijden. De apen verzamelen zich rond de roerloze camera en geven elkaar een knuffel.

 

 

Informatie

Spy in the Wild is al op de Britse BBC vertoond en gaat op 1 februari in première in de VS. Er zijn al verschillende previews te zien.

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja