Cameramerken in problemen door aardbevingen

Cameramerken in problemen door aardbevingen

Nadja Geskus 1363 0
Midden april 2016 was er een reeks van krachtige aardbevingen in de Kumamoto region in het zuiden van Japan. Meer dan 69.000 mensen moesten hun huis verlaten en er vielen een hoop gewonden en doden. Maar er was ook veel schade. Een aantal grote camerabedrijven hebben belangrijke activiteiten in het gebied. Nu, weken later, zijn de bedrijven nog steeds aan het herstellen van de grote ramp.

Grote merken in problemen

In het gebied hebben grote merken als Nikon, Sony en Fujifilm leverancies en/of fabrieken zitten. Sony gaf twee dagen na de bevingen bericht, waarin staat dat de camerasensor fabriek in Kumamoto werd stilgelegd, als gevolg van schade aan het gebouw en de producten.

Fujifilm gaf eerder deze maand aan dat de producties van de fabriek in Kumamoto zijn hervat. Ook meldde Fujifilm dat ze de voorraad zullen inspecteren, om er verzekerd van te zijn dat de apparatuur niet is beschadigd. Fotografen kunnen er zo zeker van zijn dat ze geen kapotte apparatuur binnen krijgen. Fujifilm bied ook fotografen in Japan 50% korting op de reparaties van hun apparatuur, als hun spullen beschadigd zijn geraakt door de reeks aardbevingen.

Op 20 april vermeld Nikon dat de productie en verkoop beïnvloed worden door de leveranciers die geraakt zijn door de rampen. Nikon Rumors meldt dat veel van de kortingen en aanbiedingen die aangeboden werden door Nikon, geannuleerd worden. "Al deze acties zijn vermoedelijk een directe reactie op de recente Kumamoto aardbevingen in Japan. Er is een goede kans dat de schade aan Nikon's faciliteiten en/of leveranciers veel groter is dan aanvankelijk werd gedacht/gemeld," aldus Nikon Reports.

Er bestaat een grote kans dat we de aankomende maanden oplopende prijzen gaan zien bij de top merken, gezien de bedrijven hun fabrieken proberen te herstellen.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja