Camera voor duikers en waaghalzen

Redactie 479 0
Met de ATC9K heeft Oregon Scientific een nieuwe 'all-terrain' camera op de markt gezet. Waterdicht tot twintig meter, schokbestendig en makkelijk te monteren op een helm of stuur, zo stelt de fabrikant.

De ATC9K beschikt over een 5-megapixel cmos-sensor en heeft standaard vastgesteld diafragma op f/3.2. Verder kan er gefilmd worden op 1080p met 30fps of op 720p met 60fps, terwijl geluid opgenomen wordt met de ingebouwde microfoon. Een klein 1,5-inch lcd-scherm toont de foto's, dan wel filmpjes, die geschoten worden door een van de twee grote gele knoppen bovenop het objectief in te drukken.

GPS

Met de ingebouwde 'G-sensor' kan in combinatie met de (optionele) gps-plugin het geschoten materiaal van gps-informatie worden voorzien, zoals locatie en hoogte. Een infrarood afstandsbediening komt wel standaard, zodat de ATC9K ook van afstand bedient kan worden. Volgens de fabrikant kan er met een volle batterij tot anderhalf uur gefilmd worden. Op de driehonderd dollar kostende camera, die vanaf nu verkrijgbaar is, kan de sluitertijd helaas niet handmatig ingesteld worden.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie