Camera Samsung Galaxy S7 en S7 Edge verbeterd

Camera Samsung Galaxy S7 en S7 Edge verbeterd

Senta Bemelman 2118 0
Samsung verrast ons met een 12 megapixelcamera die beter presteert dan de 16 megapixelsensor van zijn voorganger, de Galaxy S6. Naast de verbeteringen in lichtmeting is ook de selfie-vriendelijkheid van de nieuwe Galaxy S7 (Edge) verbeterd.

De prestaties van de camera zijn onder handen genomen. De foto’s van de S7(Edge) zijn scherper door de verbeterde beeldsensor. Bij de S6 werd door gebruikers regelmatig geklaagd over bewogen foto’s. 

Beeldsensor

De 12 megapixel Dual pixel beeldsensor is lichtsterk en zorgt voor scherpe foto’s bij weinig licht. De twee fotodiodes in de sensor zorgen ervoor dat het lichtdetectiesysteem optimaal functioneert. De snelle autofocus van de Galaxy S7 en S7 Edge komt door de fasedetectie van de sensor. De verbeterde autofocus voorkomt bewogen foto’s. Er werd eerrder al gespeculeerd over een vernieuwing van de beeldsensor. 


De Dual pixel beeldsensor 

vDIS-technologie

Opvallend zijn de mogelijkheden om een actiefoto en Hyperlapse te maken. De nieuwe vDIS-technologie voegt de gemaakte beelden naadloos samen tot een videopanorama of hyperlapse.

Selfie-vriendelijk

Door de Spotlight in Beauty- mode kun je de mooiste delen van je gezicht benadrukken doordat je de sterkte en richting van het licht handmatig kunt aanpassen. De flitser naast de voorcamera is een aanvulling en zorgt betere belichting van gezichten. Door het wijde bereik maak je gemakkelijker groepsfoto’s, zonder personen uit het beeldveld te verliezen.

Scherm

De Galaxy S7 heeft een Quad HD 5,1 inch beeldscherm met een ppi-waarde van 577. De S7 Edge heeft een Quad HD 5,5 inch scherm en een 534 ppi-waarde. Om de rondingen te benadrukken is een HD-thermoforming systeem ontwikkeld die aansluit op de metalen legering. 

Prijzen

De Samsung S7 en S7 Edge zijn op dit moment alleen nog als pre-order beschikbaar. De S7 kost 699 euro en de S7 Edge 799 euro.


Foto's © Samsung

 

Naast de Galaxy S7(Edge) kondigde Samsung ook de gear 360 aan. 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta