Camera gemaakt van een aardappel

Camera gemaakt van een aardappel

Nadja Geskus 2169 0
Het is bijna niet te geloven, maar deze eetbare pinhole camera werd gemaakt van een aardappel, een blik tomaten en twee doosjes van filmrolletjes.

Pinhole

De Australische amateurfotograaf Colin Lowe heeft een enorme affiniteit met pinhole fotografie. Tevens maakt hij ook graag zijn eigen camera’s. Maar het project dat hij recent voltooide is toch wel erg bijzonder. Hij maakte een werkende ‘eetbare’ camera van een aardappel, een blik tomaten, een magneet en twee doosjes van 35mm filmrolletjes.

Toen een familielid aangaf dat hij geen foto zou kunnen maken met een aardappel, werd hij geïnspireerd om een camera van een aardappel te maken. Hij was inmiddels al redelijk bekend in Albany, Australië, omdat hij altijd met vreemde fotografie-apparatuur rondliep.

‘Ik word vaak aangestaard. Een paar jongens vroegen me of het één april was en of het wel echt was,’ vertelt Colin Lowe aan ABC News Australia.

Pinhole camera gemaakt van een aardappelLees ook: Foto van aardappel verkocht voor meer dan een miljoen dollar

Innoveren

Sommige foto’s zijn misschien niet zo scherp als anderen, maar hij kreeg het wel voor elkaar! Hij maakte de meer indrukwekkende foto’s met een 160mm camera die hij van een regenpijp uit zijn schuur maakte. Lowe maakte zijn eerste camera uit een cornflakesdoos meer dan 20 jaar geleden en  is sindsdien niet meer gestopt met innoveren. ‘Het is een uitdaging. Je verlegt je grenzen om te zien wat je kunt doen.’ Elk beeld dat Lowe met zijn camera’s maakt is uniek en kan nooit worden gerepliceerd. Dat is volgens hem dan ook het speciale aan dit soort fotografie. Hij werkt nog altijd gretig met film en vindt de spanning om te zien wat voor foto eruit komt fantastisch.

Pinhole camera gemaakt van een aardappel

Foto’s gemaakt door Colin Lowe

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja