Camera belangrijkste onderdeel van smartphone

Camera belangrijkste onderdeel van smartphone

Redactie DIGIFO... 1078 0
Dat camera's een belangrijk onderdeel van smartphones zijn zal niemand verbazen. Volgens een onderzoek van LG blijkt dat consumenten de camera het belangrijkste onderdeel van hun smartphone vinden. De camera van het mobieltje wordt zelfs vaker gebruikt dan dat ermee gebeld wordt.

Uit het onderzoek blijkt dat bijna de helft van alle Nederlanders met een mobiele telefoon het toestel vaker gebruiken om foto's te maken dan om mee te bellen. Ruim 60% van de Nederlanders geeft ook aan niet meer zonder smartphone met goede camera te kunnen. De Nederlandse smartphonebezitters delen op jaarbasis zo'n 356.609.000 foto's via sociale media als WhatsApp en Twitter, en via sms. Dit komt neer op bijna 1 miljoen foto's per dag.

Bellen verdwijnt

Al dit online delen gaat ten koste van het klassieke bellen. Ruim een kwart van alle Nederlanders zegt nog maar enkele keren per week te bellen met hun mobieltje en 9% zegt dit zelfs nog maar enkele keren per maand te doen. Het onderzoek is opgezet door LG, dat binnenkort een smartphone op de markt brengt waar een extra cameramodule voor betere zoom, extra batterij en meer knoppen aan te bevestigen is. Meer informatie over deze smartphone is te vinden op deze website.

LG G5

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie