Middenformaat architectuurfotografie

Cambo introduceert adapter voor Canon TS-E-objectieven op Fujifilm GFX

Redactie DIGIFO... 693 0
Cambo heeft een nieuwe adapter aangekondigd die het mogelijk maakt om Tilt-shift-objectieven van Canon te gebruiken op de nieuwe mirrorless middenformaatcamera van Fujifilm. Door deze adapter groeit het aanbod beschikbare objectieven voor dit nieuwe systeem en wordt de nieuwe camera van Fujifilm direct een stuk aantrekkelijker voor liefhebbers van Architectuurfotografie.

De Cambo CA-GFX is eenvoudig te bevestigen aan de vatting van de Fujifilm GFX 50s waarna het mogelijk wordt om de Canon TS-E  17mm f/4L en de Canon TS-E 24mm f/3.5L II objectieven te gebruiken met de GFX. Deze objectieven hebben een zeer grote beeldcirkel waardoor de hele sensor van de GFX wordt belicht.

De adapter zorgt niet voor een directe verbinding tussen het objectief en de body, dus autofocus is niet meer beschikbaar en de EXIF-data wordt ook niet doorgegeven.CamboLees ook: Preview: Cambo ACTUS

Cambo

Cambo is een Nederlands camera- en accessoirefabrikant met al ruim 70 jaar ervaring. Cambo was het eerste bedrijf dat een volledig metalen grootformaatcamera wist te produceren en staat bekend als producent van camera's en accessoires van hoge kwaliteit.

Kijk voor meer informatie op de website van Cambo.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie