'Bye Bye Bullshit' vanaf 9 maart in Fotogram

charlottelipic 1833 0
De laatste Nederlandse missie naar Afghanistan, de troepen trokken zich terug, de bevolking werd weer onafhankelijk van de 'bezetters'. Fotografe Marielle van Uitert legde deze missie beeld voor beeld vast. De foto's bracht ze samen in het fotoboek 'Bye Bye Bullshit -29868 minutes', waarvan 9 maart de bijbehorende expositie opent.

In haar rol als documentairefotograaf richtte ze zich vooral op de Afghaanse bevolking. Ze zocht antwoorden op vragen als: hoe werden de inwoners achtergelaten door de Nederlandse militairen en hoe keken ze eigenlijk zelf tegen de missie aan?

Het schieten van deze serie was niet zonder gevaar voor Marielle van Uitert. Ze ging mee op voetpatrouille in de dreigende, onrustige Baluchi Vallei en reisde naar het met bermbommen bezaaide Cop Tabar.

Tentoonstelling en een boek

De indrukwekkende beelden van 'Bye Bye Bullshit' zijn tot en met 28 maart te bezoeken in Fotogram. De galerie aan de Amsterdamse Korte Prinsengracht is maandag tot en met zaterdag te bezoeken. Kun je niet wachten tot de tentoonstelling? Het boek van 112 pagina's is al te koop voor 34,00 euro.


Foto's © Marielle van Uitert