B+W introduceert filters met MRC Nano-coating

Redactie 1316 0
Hoogwaardige UV en polarisatie-filters voor je objectief worden al sinds jaar en dag uitgevoerd met meerlaagse coatings. B+W introduceert nu de overtreffende trap: de MRC Nano-coating.

Filters met de nieuwe MRC Nano-coating beschikken over een hoge lichtdoorlatendheid en krasbesten­digheid. B+W brengt ze onder in de Premium-serie, naast hun Professional-serie (met MRC-coating), enkelvoudig gecoate filters (de meeste overige) en ongecoate filters. Hiermee probeert B+W fotografen in iedere prijsklasse te bedienen. 

MRC Nano-coating

De filters met MRC Nano-coating zijn voorzien van de compacte XS Pro-vatting. Hierdoor zijn de filters niet alleen helder maar ook dun, zodat deze ook geschikt zijn voor groothoekobjectieven. Vignettering komt volgens de fabrikant dan niet meer voor. De vattingen zijn daarnaast voorzien van een binnenschroefdraad voor lensdoppen en zonnekappen.

De B+W MRC Nanofilters zijn verkrijgbaar in 007 Clear-, 010 UV- en Käsemann Circular Pol-uitvoering en beschikbaar in formaten van 49mm tot 86mm.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie