Burtynsky combineert muziek en fotografie aan het IJ

Redactie 796 0
Zondag 22 mei wordt in het Muziekgebouw aan het IJ de première van muziekstuk 'Wrench' uitgevoerd. Deze voorstelling is een combinatie van muziek en fotografie van Canadese fotograaf Edward Burtynsky.

In het muziekstuk Wrench worden acht muzikale premières, geïnspireerd op foto's van de wereldberoemde fotograaf Edward Burtynsky, uitgevoerd door ensemble Hexnut. De voorstelling zal bestaan uit 'nieuwe composities in een unieke integratie van geluid en geprojecteerd beeld', wordt er vermeld op de website van het muzikale vijftal.

Voorafgaand aan de uitvoering is er vanaf 19.15 uur een inleiding door de bekende fotograaf en Canadese componist Ned McGowan. Daarna zal een optreden volgen van circa 75 minuten (zonder pauze). Hierin zullen nieuwe werken van acht componisten ten gehore worden gebracht. Elk van deze componisten heeft een muziekstuk naar aanleiding van een thema uit Burtynsky’s oevre geschreven.

Het ensemble Hexnut laat weten dat het een unieke ervaring wordt. Zo vertellen ze op hun site dat het 'geen diavoorstelling als decor voor de muziek noch achtergrondmuziek voor bij de beelden wordt', maar een 'zorgvuldig uitgebalanceerde choreografie tussen de twee elementen die gezamenlijk een verhaal vertellen, ideeën en emoties uitdrukken.'

AMARC #5, Tucson, Arizona, USA, 2006 © Edward Burtynsky, courtesy Torch
GalleryAmsterdam & Nicholas Metivier Gallery Toronto

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie