Bruidsfotograaf vrijuit na ondergoedfoto's

Redactie 481 0
Een volledig verslag van je bruiloft, horen daar ook foto's van de bruid in haar ondergoed bij? Bruidsfotograaf Carolyn Monastra vond blijkbaar van wel. Het bruidspaar niet en klaagde haar aan, maar verloor de zaak.

Sarah Bostwick had de mooiste dag uit haar leven in september 2008 in New York. Om dit heugelijke evenement vast te leggen had ze Carolyn Monastra van de Christian Oth Studio ingehuurd. Zij nam vervolgens ook foto's van de bruid terwijl ze haar trouwjurk aan het aantrekken was, hoewel Sarah haar dat naar eigen zeggen had verboden.

Portfolio

Als service zijn de foto's van de bruid in haar ondergoed in een met een wachtwoord beveiligd portfolio op internet gezet. Op die manier had het bruidspaar toegang en konden zij vrienden en familie nog meer foto's van de bruiloft laten zien. In plaats van het te zien als een 'extraatje' klaagde Sarah Carolyn en de studio aan wegens fraude, contractbreuk en emotionele schade.

Rechtszaak

Er moest een rechter aan te pas komen om de zaak te seponeren. Judith Gische oordeelde dat Carolyn noch de studio fraude heeft gepleegd en Sarah geen moment hoefde te vrezen voor publicatie van de foto's. “Zelfs als er publicatie had plaatsgevonden, dan was dat hooguit vernederend geweest. Er zou geen sprake zijn geweest van lichamelijke schade”, oordeelde de rechter. De foto's stonden immers op een beveiligde plek waar het bruidspaar iedereen naar eigen beoordeling toegang tot kon verlenen. 

Opgetogen

De Christian Oth Studio laat in een persbericht weten opgetogen te zijn met de uitspraak. Ze hebben de privacy van hun klanten hoog in het vaandel staan. “De voorbereidingen van de bruiloft vastleggen hoort erbij. Wij zouden ons beroep als bruidsfotograaf niet goed doen als we dat zouden overslaan”, aldus de studio. Sarah gaat in hoger beroep.

Foto's: Christian Oth Studio

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie