Britse koningshuis exposeert op Flickr

Redactie 1028 0
Naast een Youtube-kanaal en een Twitter-account heeft het Britse koningshuis nu ook een Flickr-fotosite geopend. Op de site van Koningin Elizabeth en haar familie zijn honderden bijzondere foto's uit heden en verleden te bekijken.

Naast familieplaatjes, zoals babyfoto's van Elizabeth zelf, zijn in de ruim zeshonderd foto's tellende collectie ook beelden van recente koninklijke gebeurtenissen en opening die zij verrichten te zien. De site wordt daarnaast continue aangevuld.


Historisch

Ook historisch materiaal heeft zijn digitale weg gevonden, waardoor bezoekers ook de officiƫle portretfoto's van koning George VI en oude foto's van koningin Victoria en prins Albert, genomen in 1854, kunnen aanschouwen. Het zijn de oudste foto's vanuit Buckingham Palace op de website. Ook achter de schermen-beelden van het personeel tijdens de voorbereiding op een staatsbanket staan online.

Multimediaal

Het Britse koningshuis gaat aardig met haar tijd mee. Zo opende de royals in 2007 een Youtube-kanaal en vorig jaar een Twitter-account. Beatrix en consorten hebben afgelopen maart pas een Youtube-kanaal in het leven geroepen, waarbij het tot nu toe gebleven is.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie