Britse fotograaf Terry Fincher overleden

Redactie 434 0
Maandag 6 oktober is Terry Fincher op 77-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker overleden. De geliefde Britse fotograaf werd vier maal uitgeroepen tot British Press Photographer of the Year.

Al op 15-jarige leeftijd zette Terry zijn zinnen op een carrière in de fotojournalistiek. Zijn doorbraak kwam met zijn verslaggeving van de Suezcrisis in 1956, waarmee hij wereldwijd bekendheid verwierf. Terry fotografeerde veel in oorlogsgebieden. Onder andere in Vietnam en Pakistan, maar ook in Noord Ierland. Begin dit jaar was in de Getty Images Gallery in London een grote overzichtstentoonstelling te zien van zijn bekendste werken. De tentoonstelling werd gezien als een van de meest succesvolle ooit.

Volgens vriend en voormalig collega Bob Aylott van Amateur Photographer Magazine, ging Terry ook in zijn laatste jaar, waarin hij steeds zwakker en vergeetachtig werd, nooit de deur uit zonder camera op zak.

Enkele weken geleden, op 19 september, overleed zijn vrouw June. Terry Fincher laat drie dochters na. Jayne, Sally en Lucy. Ook dochter Jayne fotografeert, zij is vooral bekend van haar portretten van wijlen prinses Diana.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie