Brides Magazine: ‘Huur alleen fotografen met Cannon of Nikon in’

Brides Magazine: ‘Huur alleen fotografen met Cannon of Nikon in’

Jasper van Bladel 739 0
Veel koppels die van plan zijn te gaan trouwen, halen inspiratie voor hun bruiloft uit magazines. Ook als het gaat om het kiezen van een fotograaf voor de grote dag wenden ze zich soms tot advies uit zo’n magazine. Brides Magazine geeft een heel twijfelachtig advies over welke camera een bruidsfotograaf moet gebruiken.

Als je als koppel niet veel van fotografie en bruidsfotografie afweet, kan het goed zijn naar advies van anderen te luisteren. Er zijn namelijk ontzettend veel bruidsfotografen, en hoe kies je nu precies de stijl die bij je past? Het Amerikaanse Brides Magazine publiceerde onlangs een artikel met daarin advies over welke fotograaf je moet kiezen en wat deze fotograaf precies zou moeten doen en laten.

Cannon

Op een bepaald moment stond in het stuk dat je alleen een fotograaf in moet huren die fotografeert met een ‘Cannon’ of een Nikon. Ook stellen ze dat de fotograaf een fullframe-camera moet gebruiken, zodat prints op een zo groot mogelijk formaat afgedrukt kunnen worden.  Naast dat Canon fout geschreven is, lijkt dit ons een vreemd en fout advies. Al wordt het natuurlijk wel een knalfeest met zo'n 'Cannon'-fotograaf.

Hasselblad

Wij weten dat het geen kwaad kan als een goede fotograaf met een andere camera dan een ‘Cannon’ of een Nikon aankomt, zeker niet als hij of zij daar schitterende foto’s mee kan maken. En wat gebeurt er als een potentiele fotograaf meldt dat hij met een Hasselblad of een Phase One de huwelijksdag komt vastleggen? Dan wordt hij vast weggestuurd door de verkeerd geïnformeerde bruid en bruidegom. Niet te spreken over het aantal fotografen dat de laaste tijd naar volle tevredenheid is overgestapt op een systeemcamera.

We geven toe: een dergelijk advies is geen kwestie van leven en dood, maar het is op zijn minst kwalijk te noemen. De zin over de twee cameramerken is overigens al door het magazine weggehaald, omdat er in Amerika ook al fotografen over vielen.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper