Kersverse winnaar World Press Photo naar Nijkerk

Brent Stirton naar Professional Imaging-beurs in Nijkerk

Redactie DIGIFO... 1138 0
De organisatie van de Professional Imaging-beurs heeft Brent Stirton weten te bemachtigen als hoofdspreker van dit driedaagse foto-evenement in Nijkerk. Deze Zuid-Afrikaanse natuurfotograaf heeft onlangs een World Press Photo in de wacht gesleept en zal op de P.I. vertellen hoe je als fotograaf een rol kan spelen op het gebied van bewustwording en wereldverbetering.

Brent Stirton is een veelbesproken fotograaf die een aantal iconische foto's op zijn naam heeft staan. Zo heeft hij foto's gemaakt van Rangers die een doodgeschoten berggorilla naar zijn laatste rustplek brengen, bezocht hij Sierra-Leone om beelden van het Revolutionairy United Front te maken en wist hij op een pijnlijk en confronterende wijze de jacht op ivoor vast te leggen.

Stirton heeft met zijn werk veel prijzen in de wacht gesleept. Zo is hij driemaal op rij uitgeroepen tot Wildlife Photojournalist of the Year, heeft hij zowel een Emmy als een Bafta Award in de wacht gesleept en is hij onlangs vereerd met de World Press Photo 2016 – Nature Series onderscheiding.

Op de Professional Imaging beurs zal Stirton spreken over hoe je als fotograaf een belangrijke rol kan spelen op het gebied van bewustwording en wereldverbetering.Brent Stirton naar Professional ImagingBrent Stirton naar Professional ImagingBrent Stirton naar Professional Imaging

Professional Imaging

De Professional Imaging-beurs is de grootste fotografiebeurs van het land wordt elk jaar georganiseerd in De Loods in Nijkerk. Elk jaar is het mogelijk om drie dagen lang de nieuwste gear uit te proberen, inspirerende foto's te bekijken en informatieve lezingen te volgen van grote namen uit de fotografiewereld. De beurs wordt dit jaar gehouden op 18, 19 en 20 maart. Een toegangskaartje is al te krijgen vanaf € 10,-.

Kijk voor het volledige programma op de website van de Professional Imaging.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie