BreezeSystems lanceert NKRemote 1.0

Julian 872 0
Met NKRemote 1.0 kunnen diverse Nikon-camera’s via een Windows-pc op afstand bestuurd worden. Met een prijskaartje van 84,50 euro is het een goedkoper alternatief voor Nikon’s eigen Camera Control Pro.

Sinds 2001 had Breeze Systems al een vergelijkbaar pakket voor Canon-dslr’s in het assortiment. Nu kunnen ook Nikon gebruikers hun camera via de pc besturen. NKRemote 1.0 biedt ondersteuning voor de Nikon D3, D700, D300, D200 en D90. Het programma draait op de 32-bits versies van Windows XP en Windows Vista. 64-bits ondersteuning is niet aanwezig en ook een versie voor Mac OS ontbreekt.

Met de software kun je de Live View weergave direct op je beeldscherm bekijken (met uitzondering van de D200, die niet over Live View beschikt). Optioneel worden overbelichte delen weergegeven en kun je een ‘grid’ of markeringen laten tonen. Vanuit het pakket kan zowel automatisch als handmatig scherpgesteld worden. Ook zijn uitgebreide time-laps mogelijkheden aanwezig. NKRemote 1.0 beschikt ook over een ‘Photo Booth’-modus, bedoeld voor evenementen.

Een 15-dagen trial van NKRemote 1.0 is gratis te downloaden. Wil je het pakket  daarna blijven gebruiken, dan kun je een licentie (inclusief een jaar lang gratis upgrades) aanschaffen voor 84,50 euro.