BredaPhoto-video: Yoichi Nagata

Joni Hendrix 1433 0
De zesde editie van BredaPhoto is in volle gang. Tijdens het fotofestival verschijnen er video’s, waarin de exposerende fotografen vertellen over hun werk. In de tweede aflevering vertelt Yoichi Nagata over zijn project.

Yoichi Nagata (Japan, 1950) werkt als freelance fotograaf en experimenteel filmmaker. Voor zijn project Star of Stars (2012) fotografeerde hij de voorbije zes jaar het uitgaansleven van Tokyo. In totaal portretteerde hij meer dan 600 opvallend geklede mensen. Hij ontdekte dat achter de uitbundige kleding een grote diversiteit aan mensen schuilt. Op BredaPhoto 2014, zijn eerste expositie in Europa, is een kleine selectie van zijn werk te zien. In deze video geeft de fotograaf uitleg over zijn werk.

DIGIFOTO Pro is mediapartner van BredaPhoto. Voor en tijdens het festival publiceren we artikelen en video's met achtergronden over de fotografen en de exposities. Het festival duurt van 11 september tot 26 oktober. Klik hier voor een overzicht van alle artikelen over BredaPhoto.