BredaPhoto-video: Wiesje Peels

Joni Hendrix 1576 0
BredaPhoto is nog in volle gang. Tijdens het festival verschijnen er video’s, waarin de exposerende fotografen vertellen over hun werk. We zijn alweer toe aan de negende aflevering. Fotograaf Wiesje Peels vertelt over haar project.

Het circus, dat is waar de serie van Wiesje Peels (Nederland, 1975) omdraait. Als kind maakte ze kennis met het circus. Haar vader runde namelijk een eenmanscircus genaamd Theatro Picollini. Wiesje speelde er soms een rolletje in als uit het publiek niemand durfde mee te doen. De aandacht voor het circus is bij haar nooit weggegaan. Jaren later keerde ze terug, maar nu als fotograaf. Ze reisde mee met gezelschappen uit Nederland, Duitsland, België, Italië en Zwitserland. Ze wilde niet het dagelijks leven vastleggen, maar ze regisseert haar eigen verhaal. De circusartiesten en –dieren kregen allemaal hun eigen rol. Een 'tussenwereld' zo noemt Wiesje het circus zoals zij het fotografeerde: de artiesten hebben de circustent en het publiek achter zich gelaten, maar ze zitten nog wel in hun rol als clown of acrobaat.

Tijdens BredaPhoto presenteert ze haar boek 'Mimus', waarin de beste foto's van dit project gebundeld zijn.

DIGIFOTO Pro is mediapartner van BredaPhoto. Tijdens het festival publiceren we artikelen en video's met achtergronden over de fotografen en de exposities. Het festival duurt tot en met 26 oktober. Klik hier voor een overzicht van alle artikelen over BredaPhoto.