BredaPhoto-video: Tom Hunter

Joni Hendrix 1201 0
Tijdens het fotofestival BredaPhoto verschijnen er video’s, waarin de exposerende fotografen vertellen over hun werk. Inmiddels zijn we al toe aan de zevende aflevering. Tom Hunter vertelt in deze video over zijn project.

Halverwege de jaren negentig reed Tom Hunter (Engeland, 1965) met een groep vrienden in een dubbeldekker bus, genaamd ‘Le Crowbar’, door Europa. Ze bezochten festivals die over het hele continent werden georganiseerd. Hunter legde met een simpele 35mm-camera hun reis vast. Hij fotografeerde niet alleen de feesten, maar ook de intieme momenten van een groep reizende vrienden. Bijna twintig jaar na hun reis, verscheen het boek ‘Le Crowbar’ (2013). De foto’s van deze reis zijn nu te bezichtigen op BredaPhoto.

DIGIFOTO Pro is mediapartner van BredaPhoto. Tijdens het festival publiceren we artikelen en video's met achtergronden over de fotografen en de exposities. Het festival duurt van 11 september tot 26 oktober. Klik hier voor een overzicht van alle artikelen over BredaPhoto.