BredaPhoto-video: Photographer Hal

Joni Hendrix 1269 0
Op donderdag 11 september startte het fotofestival BredaPhoto. Tijdens het festival verschijnen er video’s, waarin de exposerende fotografen vertellen over hun werk. Photographer Hal vertelt in deze vijfde aflevering over zijn project.

Volgens Photographer Hal (Japan, 1971) is een mens pas compleet zodra hij of zij samen is met een ander. Voor zijn serie Zatsuran (2014) fotografeerde hij koppels in een grote plastic zak die normaal bedoeld is om Japanse matrassen in te bewaren. Hij vroeg ook of de koppels persoonlijke voorwerpen mee wilden nemen die hen binden. Deze gingen ook mee de zak in. Daarna sloot hij de zak hermetisch af en zoog met een stofzuiger alle lucht eruit. Hij had maar heel weinig tijd om de foto’s te maken. Het resultaat van deze bizarre fotoshoot zie je in het filmpje hieronder.

DIGIFOTO Pro is mediapartner van BredaPhoto. Voor en tijdens het festival publiceren we artikelen en video's met achtergronden over de fotografen en de exposities. Het festival duurt tot en met 26 oktober. Klik hier voor een overzicht van alle artikelen over BredaPhoto.