BredaPhoto-video: Martijn van de Griendt

Joni Hendrix 1587 0
Tijdens BredaPhoto verschijnen er video’s, waarin de exposerende fotografen vertellen over hun werk. In deze vierde aflevering is Martijn van de Griendt aan de beurt om over zijn project te vertellen.

Martijn van de Griendt (Nederland 1970) stelde speciaal voor BredaPhoto de serie ‘Exit wounds (as if)’ samen. Hij maakte door de jaren heen polaroidfoto’s van vrouwen (vriendinnen en flirts) in zijn privéomgeving. Het zijn foto’s van ‘zijn meisjes’ op hun meest kwetsbare momenten. Om het project te voltooien, fotografeerde hij nog een aantal jonge modellen. Hiervan kan hij slechts dromen dat het ‘zijn meisjes’ zijn (as if ‘in your dreams’). Martijn maakte voor deze expositie ook een bijbehorend boek, zijn zevende soloboek. Dit presenteert hij tijdens BredaPhoto.

DIGIFOTO Pro is mediapartner van BredaPhoto. Voor en tijdens het festival publiceren we artikelen en video's met achtergronden over de fotografen en de exposities. Het festival duurt van 11 september tot 26 oktober. Klik hier voor een overzicht van alle artikelen over BredaPhoto.