BredaPhoto-video: Jakub Karwowski

Joni Hendrix 1339 0
Fotofestival BredaPhoto is al bijna twee weken bezig. Tijdens het festival verschijnen er video’s, waarin de exposerende fotografen vertellen over hun werk. In deze achtste aflevering vertelt Jakub Karwowski over zijn serie.

Sentimental Fiction (2011) is de serie van Jakub Karwowski (Polen, 1985) die tijdens BredaPhoto te zien is. Het lijkt net een familiealbum, maar dan is er wel goed gelet op compositie en warm kleurgebruik. Jakub fotografeert plekken die hij associeert met persoonlijke herinneringen. We zien bijvoorbeeld een vrouw een ijsje kopen en een dame in een trouwjurk met een glas witte wijn in haar hand. De foto’s van Jakub lijken spontaan, maar eigenlijk zijn ze in scène gezet. Hij is van mening dat door zijn herinneringen te visualiseren, hij ze weer tot leven kan wekken.

Met deze serie studeerde Jakub af aan de Leon Schiller Nationale Hoge School voor Film, Televisie en Theater in het Poolse Lodz. Hij won er zelfs de internationale Photo Diploma Award mee. Deze wordt jaarlijks uitgereikt door de kunstacademie van Poznan.

DIGIFOTO Pro is mediapartner van BredaPhoto. Tijdens het festival publiceren we artikelen en video's met achtergronden over de fotografen en de exposities. Het festival duurt tot en met 26 oktober. Klik hier voor een overzicht van alle artikelen over BredaPhoto.