Duiken met 5K rondom

Boxfish 360 – 360-gradencamera met MFT sensor voor onder water

Redactie DIGIFO... 570 0
Het Nieuw-Zeelandse bedrijf Boxfish Research heeft zojuist een veelbelovende nieuwe onderwatercamera aangekondigd. De kern van de Boxfish 360 bestaat uit meerdere MFT-sensoren van Panasonic waardoor het mogelijk wordt om 360-graden onderwatervideo's te maken van hoge kwaliteit.

De Boxfish 360 is uitgerust met meerdere fisheye-objectieven met een kijkhoek van 185 graden met een maximaal diafragma van f/1.8, waardoor de camera volledig rondom, duidelijke beelden kan maken, ook in donkere gebieden. De camera filmt in 5K met 60 beelden per seconde en biedt een dynamisch bereik van 10 stops zodat gebruikers veel controle hebben over het uiteindelijke beeld.

Naast het beeld slaat de camera ook extra informatie over de duik op zoals temperatuur, diepte en de oriëntatie van de camera, zodat je na afloop een volledig verslag van je duik hebt.

Lees ook: Onderwaterfotografie uit 1938

360-gradencamera onder water

Als je een camera onder water wilt gebruiken loop je uiteraard al snel tegen een aantal problemen op. Camera's kunnen over het algemeen niet heel goed tegen water, als je diep duikt wordt het al snel heel donker en de onderwaterbehuizing die je kan kopen moet goed bestand zijn tegen de hoge druk die ontstaat als je diep duikt. 360-gradencamera's hebben het nog wat lastiger. Omdat de camera volledig rondom kan kijken moet de behuizing vrijwel helemaal transparant zijn en de behuizing moet zodanig zijn opgebouwd dat de breking van het licht het beeld niet duidelijk vervormt.

Als we de video mogen geloven lijkt de Boxfish 360 dat probleem goed te hebben opgelost.

Kijk voor meer informatie op de website van Boxfish Research.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie