Bouw in Beeldprijs 2011 open voor inschrijvingen

Redactie 596 0
Stichting Edgar Degas en hoofdsponsor Ballast Nedam roepen Nederlandse fotografen op zich aan te melden voor de Bouw in Beeldprijs 2011. De wedstrijd biedt fotografen de kans op 10.000 euro en zich te presenteren op belangrijke culturele podia.

Het thema van deze vijfde editie is 'Playground'. Marcel Feil van Foam is curator van de Bouw in Beeldprijs en tevens voorzitter van de selectiecommissie. Verder bestaat deze uit fotografen Martine Stig, Paul Kooiker en Marcel van der Vlugt en grafisch vormgever Hans Gremmen. Aan de hand van het ingezonden werk en de individuele projectvoorstellen zal een selectie­commissie uiteindelijk tien fotografen selecteren. 

Bouw in Beeldprijs

Zij krijgen de kans om nieuw werk te ontwikkelen binnen het thema. In juni en juli 2011 zal hun werk in het Cobra Museum voor moderne kunst in Amstelveen worden geëxposeerd. Tijdens de opening van deze tentoonstelling zal door een vakjury, onder voorzitterschap van architect Roberto Meyer, de uiteindelijke winnaar worden bekendgemaakt. Hij of zij krijgt de hoofdprijs van 10.000 euro mee naar huis. Inzendingen moeten op 26 januari 2011 in het bezit zijn van de selectiecommissie.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie