Bouw een steadicam van LEGO

Bouw een steadicam van LEGO

Nadja Geskus 1344 0
In deze video van Product Tank TV wordt getoond dat een steadicam ook best zelf te maken is. Product Tank TV bouwde er namelijk één van LEGO.

LEGO

LEGO is speelgoed waar kleine kinderen uren mee kunnen spelen. Sterker nog, het is misschien wel het meest bekende speelgoed wat er is. Wist je dat het woord LEGO is afgeleid van het Deense zinsdeel leg godt, wat "speel goed" betekent? LEGO is leuk, maar wie had durven denken dat het speelgoed ook nog nuttig bij filmen kan zijn?

Product Tank TV

In deze tutorial van YouTube kanaal Product Tank TV, wordt uitgelegd hoe je zelf een steadicam kunt bouwen met, jawel, LEGO. De steadicam kan worden gebruikt voor GoPro camera’s, kleine camera’s en smartphones.

Steadicam

In de tutorial wordt uitgelegd hoe je je eigen steadicam kunt bouwen, maar niet met een compleet bouwplan. Je kunt namelijk de LEGO stukken die je thuis hebt liggen gebruiken, er is dus geen vast ontwerp. Wel zijn er een aantal fundamentele stukken die je zal moeten gebruiken; de camera houder, de balancerende arm en het spansysteem. Elk van deze stukken kun je naar de gewenste grootte en instellingen aanpassen. Het is niet gemakkelijk om deze steadicam te bouwen, maar als je tijd over hebt en weer terug naar de kindertijd wilt gaan, is dit wel een heel leuk project om aan te beginnen!

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja