Botterweg veilt stapels fotoboeken

Redactie 1466 0
Altijd al een eerste druk of een latere versie van fotoboeken van bekende fotografen willen hebben? Bij Botterweg Auctions gaan ze 9 maart 2011 allemaal onder de hamer. Je kunt erbij zijn óf via de online veiling meebieden.

Hotelkamers, dagdeals en nu ook fotoboeken: Botterweg Auctions doet mee met de nieuwe trend om online veilingen te organiseren. De volgende live-veiling die je via de website kunt volgen start 9 maart 2011 om 19.00 uur. Tijdens deze veiling gaan fotoboeken van onder meer Ed van der Elsken, Eugene Richards en Erwin Olaf onder de hamer.


Fotoboeken

Van Ed van Elsken worden enkele bekende boeken geveild. ‘Sweet Life’ bijvoorbeeld: een monumentaal boek waarin verslag wordt gedaan van de wereldreis die de fotograaf met zijn vrouw tussen 1959 en 1960 maakte. De aandacht gaat vooral uit naar avontuur, mensen van andere culturen en arme mensen. Van het boek ‘Jazz’ wordt zowel de Engelse als de Duitse versie geveild. De foto’s in de boeken zijn de bekende portretten die hij maakte van jazz-concerten en jazz-muzikanten. Veel van de foto’s zijn gemaakt tijdens befaamde nachtconcerten in het Concertgebouw Amsterdam.


Tot slot wordt er van Van der Elsken ook nog ‘Liebe in Saint Germain des Prés’ geveild, het boek dat de internationale doorbraak van de fotograaf betekende. Hij fotografeerde een aantal bohémiens en rangschikte de foto’s tot een (fictief) liefdesverhaal. Bij deze foto-roman schreef hij zelf de tekst.

Tientallen fotoboeken

De fotoboeken van Van der Elsken zijn maar een greep uit het brede scala aan werk dat geveild wordt. Voor de tientallen fotografen kun je een kijkje nemen op de website van Botterweg. Daar zie je ook het overzicht van Eugene Richards’ werk waarop je kunt bieden, zoals 'Dorchester Days'. In dit boek heeft de fotograaf een paar straten uit een klein Amerikaans stadje in de jaren zeventig gefotografeerd waar de raciale spanningen, geweld, armoede en criminaliteit goed te zien zijn.

Doorbladeren

Wil je online op de fotoboeken bieden zorg dan dat je op tijd bent, want je moet je wel registreren voordat je mee mag bieden. Bieden kan overigens ook nu al op de website. Wil je de fotoboeken toch eerst in 'levenden lijve' bekijken? Dan kun je naar de kijkdagen die op 3, 4, 5 en 6 maart op de Grimburgwal 1 in Amsterdam worden georganiseerd. Je kunt er op donderdag van 18.00 tot 21.00 en op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur terecht.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie