Boris Becker – Photographs, 1984-2009

Julian 2081 0
Boris Becker (1961) wordt beschouwd als één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de hedendaagse Duitse fotografie. Zijn foto’s van gebouwen, landschappen en objecten zijn nu in een solotentoonstelling in Fotomuseum Antwerpen te zien.

Samen met andere bekende namen zoals Andreas Gursky, Candida Höfer, Axel Hütte en Thomas Struth, maakt Becker deel uit van een generatie fotografen die de zakelijke stijl van hun befaamde leermeesters Bernd en Hilla Becher herwerkten tot een persoonlijke maar nog steeds zeer typische beeldtaal.

Oeuvre

De eerste solotentoonstelling van de kunstenaar in België, schetst een overzicht van Boris Becker's oeuvre - van de vroege jaren 1980 tot nu - en toont beelden uit zijn bekendste fotoreeksen: Bunkers, Huizen, Constructies, Velden en Landschappen, Fakes en Artefacten. In zijn imposante, haast oogverblindend gedetailleerde kleurbeelden van geïsoleerde gebouwen, landschappen en objecten onderzoekt Becker hoe de fotografie voortdurend balanceert op de grens tussen een getrouwe representatie van de werkelijkheid en een autonome beeldpraktijk die de werkelijkheid niet zozeer reproduceert maar overstijgt.

Foto © Boris Becker
Achtbaan, 1993, uit de reeks Constructies. Verzameling Bruni en Wolfgang Strobel.

Foto © Boris Becker
Pompstation, 2008, uit de reeks Constructies. Galerie Heinz Holtmann, Keulen.

Foto © Boris Becker
Huis, 1992, uit de reeks Huizen. Verzameling van de kunstenaar.

Foto © Boris Becker
Luke Skywalker, 2001, uit de reeks Fakes. Verzameling van de kunstenaar.

Foto © Boris Becker
Gestolen rubberlaarzen, 2005, uit de reeks Artefacten. Verzameling van de kunstenaar.