Boris Becker geeft lezing in Nederlands Fotomuseum

Redactie 862 0
Vrijdag 10 december 2010 is de Duitse fotograaf Boris Becker in Rotterdam om te praten over zijn werk, dat gelijktijdig te zien is in FoMu in Antwerpen. Becker wordt beschouwd als één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de hedendaagse Duitse fotografie.

Boris Becker verwerkt zijn zakelijke fotografiestijl tot een persoonlijke, maar nog steeds zeer typerende beeldtaal. Hij maakt samen met Andreas Gursky, Candida Höfer, Axel Hütte en Thomas Struth deel uit van een bekende generatie fotografen die de zakelijke fotografie van hun leermeesters Bernd en Hilla Becher ‘omtoveren’ tot een persoonlijke, maar nog steeds zeer typische beeldtaal. 

Grens

Becker fotografeert sinds de vroege jaren tachtig en maakt imposante werken. De lezing zal dan ook gaan over zijn fotografie van 1984 tot 2009. Met zijn foto’s zoekt hij de grens op tussen het realistisch weergeven van de werkelijkheid en het verheffen van een object tot ware autonome kunst. Dit resulteert in indrukwekkend gedetailleerde kleurbeelden van gebouwen, land­schappen en objecten.

Kaarten zijn te bestellen in de onlinewinkel van het museum.

Foto © Boris Becker

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie