Boekrecensie: National Geographic - De Foto's

Redactie 2104 0
Al anderhalve eeuw stuurt National Geographic haar fotografen de hele wereld over en vaak kwamen deze terug met de meest indrukwekkende beelden. Een selectie van de beste foto's zijn nu gebundeld in

'Als mensen vragen hoe onze fotografen toch steeds weer de mooiste foto's van de wereld kunnen maken, dan zullen ze waarschijnlijk hun schouders ophalen en zeggen: “Diafragma op 8 en ter plekke zijn.” 'Maar ter plekke zijn betekent alles', zo leidt Gilbert Grosvenor, voorzitter van de National Geographic Society, het boek in.

En dat is precies waar National Geographic-fotografen goed in zijn: met hun camera in de aanslag net daar staan waar iets gebeurt. Dat je daarvoor tussen haaien zwemt, in een gevecht terecht komt of bij een vulkaanuitbarsting staat, hoort bij het vak.

De foto's

De cover, met daarop de wereldberoemde foto van het Afghaanse meisje, zegt al veel over het boek. Hierin vind je een selectie van de beste foto's van zowel vroeger als nu.

Het boek houdt zich echter niet aan een bepaald thema maar gaat in op meerdere onderwerpen. Zo vind je er een fotoserie over Spanje van gerenommeerde fotograaf David Alan Harvey in terug, maar ook een serie beelden genoemd 'Cowboys' door William Albert Allard.

Foto © W.E. Garrett - 1968

Trilogie

'De foto's' vormt samen met 'Gezichten van de wereld' en 'Mooiste plekken van de wereld' een trilogie die volgens National Geographic de aarde omspant en meer dan een eeuw uitzonderlijke fotografie omvat.

Foto © Bruce Dale - 1977

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie