Boekrecensie: Mode & Reclame

Redactie 1163 0
Een succesvol reclame- of modefotograaf word je niet zomaar. Alleen het hebben van een flinke dosis passie en ambitie is niet genoeg. Curator Magdalene Keaney helpt je met dit boek een eind op weg om het te maken in het glamoureuze modewereldje.

Specificaties

Titel: Mode & Reclame. De mooiste foto's van 's werelds beste fotografen.
Auteur: Magdalene Keaney
Uitgeverij: Librero
Pagina's: 176, hardcover
ISBN: 9789057649080
Prijs: €14,95

 

'Mode & Reclame, de mooiste foto’s van ’s werelds beste fotografen combineert praktische adviezen en adembenemende foto’s met persoonlijke tips van vooraanstaande fotografen.'

Deze belofte wordt zeker waargemaakt. ‘De tien beste fotografen van dit moment’ gunnen je in interviews een kijkje achter de schermen. Elk gesprek vormt de basis van een hoofdstuk waarin een bepaald fotografisch aspect wordt behandeld.

Zo blaast John Akehurst het eeuwenoude thema van de naaktfotografie nieuw leven in met zijn foto’s van abstracte naakten. Ook praktische zaken, zoals het omgaan met de geportretteerde, komt aan bod. Zo doet Alexi Lubomirski uit de doeken hoe hij Demi Moore aan het lachen maakte, door een grote foto van Ashton Kutcher op zijn voorhoofd te plakken.

Niet te vergeten is al deze tekst doorspekt met prachtige mode- en reclamefoto’s in zowel kleur als zwart-wit. De portfolio’s vormen een welkome kennismaking met elke fotograaf. Denk bijvoorbeeld aan de energieke portretten van schoolkinderen van Elaine Constantine. Als je bij het zien van de foto’s denkt: “dit kan ik ook!”, trek dan je lering uit de workshops.Van één portfoliofoto wordt precies uitgelegd hoe deze is gemaakt, inclusief benodigdheden
en beeldspecificaties.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je het werk van de fotografen exact nabootst. Wel vormt het boek een inspiratie voor degenen die creatief aan de slag willen met mode- en reclamefotografie. Ook voor de fotografie- en modeliefhebber is dit boek zeker geen miskoop. De afwisseling van anekdotes, fotografie en praktische kennis maakt dit boek amusant én leerzaam.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie