Boekrecensie: Bewuster en beter fotograferen met de DSLR

Raymond 964 0
Digitale camera's worden steeds beter. Maar dat betekent niet dat je automatisch mooiere foto's schiet. De juiste vaardigheden zijn minstens zo belangrijk. Cursusboeken kunnen je daaraan helpen, zoals de tweede editie van 'Bewuster en beter fotograferen met een digitale spiegelreflexcamera'.
Specificaties

Titel: Bewuster en beter fotograferen met de digitale spiegelreflexcamera (2e editie)
Auteur: Pieter Dhaeze
Uitgeverij: Van Duuren Media
Pagina's: 368
ISBN:  978-90-5940-341-3
Prijs: € 34,90

Kennis van de fotografische basisprincipes en de bediening van het gereedschap vormen de onmisbare basis om bij elk onderwerp honderd procent controle te kunnen hebben over het eindresultaat. Maar ook met voldoende kennis en vaardigheden resulteert een druk op de ontspanner nog steeds niet altijd in een perfecte foto. Een goede voorbereiding, inleving in het onderwerp, geduld en  inspiratie zijn vaak nog veel belangrijker om onderscheidend te kunnen fotograferen. Het boek bevat inspirerende foto’s en duidelijke illustraties, waarmee de auteur een geslaagde poging doet je motivatie en creativiteit te prikkelen.

Het curusboek is onderverdeeld in vier katernen: Fundament, Verdieping, Praktijk en Inspiratie. In die volgorde krijgt de lezer uitleg over alle facetten van de digitale fotografie.

Fotograferen met een digitale spiegelreflexcamera is verkrijgbaar via Van Duuren Media. Je kunt het boek via hun site bestellen.

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond