Boekrecensie: Bewuster en beter fotograferen met de Canon 450D

Raymond 910 0
Je begint net een beetje serieuzer te fotograferen en je stapt over van je compact naar de Canon 450D spiegelreflexcamera. Dan kan zo'n geavanceerd apparaat en alle bijbehorende fotografische termen je behoorlijk in war brengen. Dit boek biedt je houvast en leert je over de camera én over fotografie.
Specificaties

Titel: Bewuster en beter fotograferen met de Canon EOS 450D
Auteur: Pieter Dhaeze
Uitgeverij: Van Duuren Media
Pagina's: 256, hardcover
ISBN: 978-90-5940-348-2
Prijs: € 29,90

Het boek begint met de basisprincipes van een spiegelreflex en de verschillen met een compact. Het richt zich dan ook duidelijk op de hierboven geschetste categorie overstappers, enthousiaste beginners die meer willen dan hun compactcamera kan en optimaal gebruik van hun nieuwe spiegelreflex willen maken.

Tweeledig
De schrijfstijl is helder en beantwoordt zo goed als alle vragen die je als beginnende hobbyfotograaf zou kunnen hebben. De kracht van dit boek is de tweeledigheid: niet alleen beschrijft het alles wat je met de Canon 450D kan en hoe je dat doet, maar gaat het ook in op de basisprincipes van fotografie, zoals sluitertijd, diafragma, belichting, compositie en nabewerking. Daarmee maakt het boek een apart cursusboek over fotografie vrijwel overbodig.

De lay-out is met gekleurde blokken en grote vakken  wat 'grof' , maar wel overzichtelijk. De opbouw van de hoofdstukken is prima en zorgt ervoor dat beginners snel thuis raken in de materie, zonder dat je het gevoel krijgt overrompeld te worden door nieuwe informatie. Een aanrader voor 450D-kopers die goed geïnformeerd aan hun nieuwe hobby willen beginnen.

Het boek is verkrijgbaar via de website van de uitgeverij.


Hoofdstukindeling

1. Ken uw gereedschap
2. Belichting
3. Kleur en witbalans
4. Scherpte
5. Compositietips
6. Beeldbewerking
7. Lenzen
8. Flitsen
9. Werken met RAW
10. Leuk en handig

 


In de rubriek ´Boeken´  van DIGIFOTO Pro 1/2008 is een fout geslopen. Bij de review van het boek ´Computer Idee: Photoshop Elements 6' van uitgeverij Van Duuren Media is per abuis de tekst geplaatst van de bespreking van 'Adobe Photoshop Lightroom uitgelicht', van dezelfde uitgeverij.

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond