Boek Roel Visser mag blijven verschijnen

daniellevangorkom 2670 2
Marcel Quax, in 2003 de dikste man van Nederland, had een rechtszaak aangespannen tegen uitgever Bas Lubberhuizen. Hij wilde het boek Platter & Dikker uit de handel halen, omdat er een foto van hem in stond, waarbij zijn naam overigens niet wordt genoemd.

De foto, gemaakt tijdens een Harley Davidson-dag in Rotterdam, zou de reputatie van Quax aantasten, daarom spande hij een rechtszaak aan. Donderdag werd duidelijk dat hij deze verloren heeft. De rechter vond dat Quax niet voldoende kon aantonen dat hij schade zou oplopen door publicatie van de foto.

Roel Visser melde aan PhotoQ dat hij blij is met de uitspraak en dat de tweede druk van Platter & Dikker gewoon op 7 december zal verschijnen. Het boek, dat begin oktober verscheen, geeft een ‘Visseriaans’ beeld van een overconsumerend en feestvierend Nederland.

afbeelding van daniellevangorkom

Daniëlle van Gorkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Daniëlle

afbeelding van BertHermans

Door dit uiterlijk, gecreëerd door de kledingkeuze, zelfverminking en overmatige consumptie, en door de actieve deelname aan dit soort publieke activiteiten is reputatieschade door publicatie haast onmogelijk.

afbeelding van peterw

mooi
die fratsen dat mensen zich mogen vertonen (of gedragen, niet in dit geval) zoals ze willen, maar dan op de achterste benen gaan staan als een ander het laat zien, ook al ben je niet gelukkig met de realistische onflateuze contekst van de titel van het boek: als dikste onder dikken. Hopelijk schrikt dit een beetje af (om de rechter op te zoeken bedoel ik, laat de man zich zo lelijk maken als ie wil...). En als ie er geld aan wil verdienen, zijn merkrecht claimen :).